Modern Residence

Modern Residence, Indian Neck, Wellfleet, MA

This new four-bedroom vacation home is situated on a wooded hill overlooking a tidal marsh. The house is designed to carefully integrate into the natural landscape and to maximize views on the waterside while presenting a formal facade to the street. The living room wing is clearly articulated with a higher volume, clerestory windows and large sliding doors. Natural ventilation was the critical sustainable design concern, as the house is primarily occupied during the summer months. To eliminate the need for air-conditioning and reduce energy consumption, the overhanging roof shields the afternoon sun while the large view windows are oriented to permit ample ventilation.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google