Arlington Modern House Addition
Arlington, MA

Built into the hillside on a wooded lot, this project entailed the addition of a new studio and entryway to a modern house built in the 1950s. Hammer Architects worked to develop a design that expanded and updated the small living space while preserving the simple character of the original house.

A spacious study with corner windows was built into the hillside, and connected to the existing house via a new hall that serves as an entry foyer. The mid-century portion of the project was completely rebuilt, with a focus on increasing the energy efficiency of the home.

Ext View 1, Modern Arlington Addition Ext View 2, Modern Arlington Renovation Int View 1, Arlington Modern Renovation Modern Arlington Kitchen Renovation Int View 2, Arlington Modern Renovation Arlington Modern Renovation, Before