Lake Front Renovation
Brewster, MA

Located on a large kettle pond in the Cape Cod town of Brewster, this commission entailed a complete reconfiguration of a 1960s split level ranch. The primary objectives was to provide a sense of order in the house, establish a more graceful entry experience, enhance the water views and introduce abundant natural light.

Without increasing the footprint, Hammer Architects was able to create a more spacious feeling home by adding windows and patio doors on water view side of the home, raising the ceiling and installing a new wood and steel roof truss above the living and dining rooms. We also removed a large central brick fireplace and installed a modern fireplace in the new library, created by repurposing the original entry hall.

Ext View 1, Truro Modern Bayside Home Ext View 2, Truro Modern Bayside Home Ext View 3, Truro Modern Bayside Home Kitchen, Truro Modern Bayside Home